Skip to content

Είμαστε Παραγωγοί

Παράγουμε ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο κορυφαίας ποιότητας. Ακούγεται απλό; Πιστέψτε μας, δεν είναι! Η φροντίδα των ελαιώνων μας, η συγκομιδή του καρπού και η παραγωγή του ελαιολάδου μας γίνεται αποκλειστικά από εμάς.

Χρειαζόμαστε περίπου 2 μήνες για τη συγκομιδή (συνήθως Νοέμβριο-Δεκέμβριο). Μια διαδικασία κουραστική και επίπονη που όμως σε ανταμείβει με πολλές όμορφες στιγμές, την επαφή με τη φύση και το ζωογόνο αίσθημα της δημιουργίας.

Στην συνέχεια, έρχεται η ώρα της τυποποίησης. Το πολύτιμο προϊόν μπαίνει στα μπουκάλια για να μπορεί να φτάσει στο τραπέζι σας, μόλις το ζητήσετε!

Ταυτόχρονα όμως τα δέντρα μας χρειάζονται φροντίδα. Κλάδεμα, λίπανση και θρέψη, πότισμα, καταπολέμηση των ασθενειών. Καθώς δουλεύουμε βασιζόμενοι στις αρχές της αναγεννητικής γεωργίας και της περμακουλτούρας, οι εργασίες αυτές απαιτούν πολλή και σκληρή προσωπική εργασία.

Παρ’όλα αυτά, βρίσκουμε χρόνο να διοργανώνουμε γευσιγνωσίες, σεμινάρια και εκδηλώσεις με επίκεντρο το ελαιόλαδο, ώστε να μας γνωρίζετε και να σας γνωρίζουμε. Η πλευρά αυτή της δουλειάς μας είναι ύψιστης σημασίας για εμάς, καθώς πιστεύουμε ακράδαντα ότι η επανασύνδεση των καταναλωτών με τους παραγωγούς και τη διαδικασία παραγωγής της τροφής μας είναι το κλειδί για ένα βιώσιμο μέλλον για όλους μας.

Όπως καταλαβαίνετε, αυτά που πρέπει να γίνουν είναι πολλά και συνεχή. Ευτυχώς η οικογένειά μας είναι μεγάλη! Ο πατέρας πάντα δίπλα μας, προσφέρει την προσωπική του εργασία ή την πολύτιμή εμπειρία του. Τα δύο μικρότερα αδέρφια συμμετέχουν ενεργά στις αγροτικές εργασίες, ενώ η μητέρα διασφαλίζει ότι έχουμε πάντα το σημαντικότερο από όλα: φρεσκομαγειρεμένο, σπιτικό φαγητό!

Τι κρατάτε εσείς από όλα αυτά; Ότι είμαστε παραγωγοί και όχι έμποροι. Κάθε χρόνο παράγουμε 2,000-4,000 λίτρα εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου, ανάλογα με τη χρονιά και τις συνθήκες. Όπως καταλαβαίνετε, η ποσότητα είναι περιορισμένη, γεγονός που διασφαλίζει και την κορυφαία ποιότητα του προϊόντος μας. Φροντίστε να κάνετε έγκαιρα τις παραγγελίες σας καθώς το taxidi μας γίνεται ανάρπαστο!

Χτίζουμε τη Φάρμα μας

Τα πρώτα δειλά βήματα έγιναν: το ελαιόλαδό μας μπήκε σε μπουκάλια και πλέον μπορείτε να το απολαμβάνετε καθημερινά.

Τι Κάνουμε

Αυτό όμως είναι μόνο η αρχή! Το μεγάλο μας όνειρο είναι η δημιουργία της «ελαιοφάρμας» μας. Αποθήκες, εγκαταστάσεις τυποποίησης, χώροι γευσιγνωσίας και σεμιναρίων, χώροι μαγειρικής και συνάντησης.

Τι το ιδιαίτερο έχει όλο αυτό; Η φάρμα μας θα είναι ανοικτή και πλήρως επισκέψιμη. Ένας χώρος συνάντησης, ένας χώρος όπου θα μπορούμε να μοιραστούμε μαζί σας όλες μας τις γνώσεις γύρω από το ελαιόλαδο, θα μπορείτε να συμμετέχετε ενεργά στις εργασίες, θα μάθουμε για τη βιώσιμη γεωργία, την περμακουλτούρα, την αναγεννητική γεωργία.

Θα έχει όμως ακόμα κάτι πιο ιδιαίτερο. Στόχος μας είναι όλες μας οι εγκαταστάσεις να κατασκευαστούν σύμφωνα με τις αρχές της φυσικής δόμησης και της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής. Τι σημαίνει φυσική δόμηση και βιοκλιματική αρχιτεκτονική; Με λίγα λόγια, είναι η κατασκευή οικημάτων με τοπικά διαθέσιμα και μη επεξεργασμένα δομικά υλικά τα οποία είναι ενεργειακά αποτελεσματικά. Με λίγα λόγια είναι η κατασκευή κτιρίων με πολύ χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Οδηγός σε όλες μας τις δραστηριότητες είναι η επιθυμία μας να βασιστούμε σε ένα ολιστικό μοντέλο παραγωγής και επιχειρηματικότητας στο οποίο κεντρικό ρόλο θα έχει ο άνθρωπος, το περιβάλλον, η κοινότητα. Θεωρούμε ότι οι εποχές επιβάλλουν την επανεισαγωγή της ηθικής διάστασης σε ό,τι κάνουμε. Η νέα γενιά παραγωγών και επιχειρηματιών είναι αυτή που μπορεί και πρέπει να φέρει την αλλαγή. Εμείς κάνουμε ό,τι μας αναλογεί.

Μετάβαση στο περιεχόμενο