Skip to content

Η διαδικασία

Η παραγωγή ποιοτικού εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου είναι μια κοπιαστική δουλειά που απαιτεί υπομονή, επιμονή και γνώση.

Η ποιότητα του τελικού προϊόντος επηρεάζεται και διαμορφώνεται από διάφορους παράγοντες όπως είναι το επίπεδο ωρίμανσης του καρπού κατά την συγκομιδή, ο τρόπος συλλογής, η προσβολή ή όχι από έντομα και ασθένειες, η ταχύτητα και ο τρόπος μεταφοράς του καρπού στο ελαιοτριβείο, η θερμοκρασία και ο χρόνος μάλαξης, ο τρόπος μεταφοράς και αποθήκευσης του ελαιόλαδου, οι συνθήκες αποθήκευσης.

Δικό μας μέλημα είναι η δημιουργία, μέσα από προσεκτικές και συνειδητές επιλογές, ενός προϊόντος υψηλής ποιότητας που προσθέτει στο πιάτο σας όλα τα αρώματα και τις γεύσεις του χυμού της ελιάς και προσφέρει στον οργανισμό σας όλα τα οφέλη του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου.

Η Διαδικασία

Συγκομιδή

Μαζεύουμε τον καρπό στα πρώτα στάδια της ωρίμανσης, δηλαδή στη φάση που το χρώμα του αλλάζει από πράσινο σε απαλό μοβ, φροντίζουμε η μεταφορά του στο ελαιοτριβείο να γίνεται το συντομότερο δυνατό (εντός 8 ωρών από την συγκομιδή) και με μέσα που δεν τον καταστρέφουν.

Η Διαδικασία

Ελαιοτριβείο

Η θερμοκρασία μάλαξης δεν ξεπερνάει τους 26-27 °C, ενώ ο χρόνος μάλαξης δεν υπερβαίνει τα 40 λεπτά.

Η Διαδικασία

Φυσική διήθηση και φιλτράρισμα

Στη συνέχεια, το ελαιόλαδό μας μεταφέρεται με ανοξείδωτα δοχεία και αποθηκεύεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές όπου και παραμένει για κάποιο διάστημα, οπότε και επιτυγχάνεται φυσική διήθηση. Έπειτα, φιλτράρεται ώστε να αφαιρεθεί η υγρασία και το φυσικό ίζημα που έχει σχηματιστεί. Το φιλτράρισμα, σε αντίθεση με την παγιωμένη αντίληψη, διασφαλίζει την ποιότητα του ελαιόλαδου για το μέγιστο δυνατό χρονικό διάστημα καθώς αφαιρεί τα στοιχεία εκείνα που επιταχύνουν την οξείδωσή του και την καταστροφή των γευστικών του χαρακτηριστικών.

Η Διαδικασία

Αποθήκευση

Το φιλτραρισμένο ελαιόλαδο αποθηκεύεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές, σε θερμοκρασίες έως 20 °C, προστατευμένο από την επαφή με το οξυγόνο και το ηλιακό φως, μέχρι να έρθει η στιγμή της τυποποίησης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο