Skip to content

Ποιοι είμαστε

Χριστίνα

Γεννήθηκα το 1986 και μεγάλωσα στην Κρήτη. Η αγάπη μου για τα ταξίδια, την περιπέτεια, το άγνωστο, τους άλλους πολιτισμούς, τον άλλο άνθρωπο, την επικοινωνία, με οδήγησε να ασχοληθώ με τις ξένες γλώσσες και στη συνέχεια να σπουδάσω μετάφραση και διερμηνεία. Έζησα στην Ιρλανδία, την Ισπανία και τη Γαλλία. Γνώρισα ανθρώπους από όλο τον κόσμο, ήρθα σε επαφή με κοσμοθεωρίες διαφορετικές από τη δική μου, και συνειδητοποίησα πόσο σημαντικό είναι για μένα να διατηρώ τους ορίζοντες μου ανοιχτούς.

Εργάστηκα για αρκετά χρόνια σε μεταφραστική εταιρεία στην Αθήνα. Ωστόσο, η εσωτερική φωνή που μου έλεγε ότι έπρεπε να κάνω κάτι διαφορετικό ολοένα και δυνάμωνε. Μου έλειπε η επαφή με τη φύση, η ψυχική ηρεμία που σου προσφέρει η σωματική κόπωση μετά από μια κουραστική ημέρα εργασίας στο χωράφι. Ένιωθα ότι είχε έρθει η στιγμή να δημιουργήσω κάτι καινούριο, από την αρχή. Κάτι που να ξεκινά από τα βασικά, τα στοιχειώδη, τη γη, την παραγωγή τροφής, τον άνθρωπο.

Από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου, η ζωή μου υπήρξε πάντα στενά συνδεδεμένη με την ελιά. Με θυμάμαι να παίζω στον ίσκιο κάποιας ελιάς τα ζεστά μεσημέρια του καλοκαιριού, να σκαρφαλώνω και να κρέμομαι από τα κλαδιά της ή να κρύβομαι στην κορυφή της όταν ήθελα να απομονωθώ. Η επιλογή ήρθε αβίαστα: να ασχοληθώ με τους οικογενειακούς ελαιώνες και την παραγωγή του ελαιολάδου μας. Να φροντίσω τα δέντρα μας, να αναδείξω την μοναδική ποιότητα του προϊόντος που παράγει ο τόπος μας, να το βάλω στο μπουκάλι και να το μοιραστώ μαζί σας! Είμαι σίγουρη ότι το νέο αυτό ταξίδι που ξεκινάμε θα είναι γεμάτο δυνατές στιγμές, νέους φίλους, εξέλιξη. Και ανυπομονώ να το μοιραστώ μαζί σας!

Ποιοι είμαστε
Ποιοι είμαστε

Αντώνης

Ο προβληματισμός μου πάνω στις ανθρώπινες σχέσεις και την ανθρώπινη συμπεριφορά, ήδη πολύ νωρίς στην ζωή μου, με ώθησαν σε σπουδές ψυχολογίας. Η κοινωνική προσέγγιση του τμήματος Ψυχολογίας στο Πάντειο πανεπιστήμιο, με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι πολλά από τα ατομικά προβλήματα έχουν την ρίζα τους στην κοινωνία και στον τρόπο ζωής μας. Αναζητώντας μια περισσότερο ολιστική προσέγγιση, πέρα από την κλινική ψυχολογία, συνάντησα στον δρόμο μου την θεραπευτική τεχνική Bowtech (Bowen Technique), μια Αυστραλιανή φυσική μέθοδο που βρίσκει εφαρμογή σε ένα μεγάλο εύρος σωματικών προβλημάτων, αλλά και ψυχολογικών προβλημάτων που έχουν σωματοποιηθεί.

Ολοκληρώνοντας λοιπόν την εκπαίδευσή μου και παίρνοντας το πτυχίο, είχα στα χέρια μου ένα εξαιρετικά δυνατό όπλο, το οποίο και αποτέλεσε την κυρίως επαγγελματική ασχολία μου. Κι όμως, κάτι εξακολουθούσε να λείπει. Ιδιαίτερα σημαντικά θέματα παρέμεναν η διατροφή και ο τρόπος ζωής, βασικοί παράγοντες στο σύνολο των ανθρώπινων προβλημάτων.

Έχοντας μεγαλώσει στην Ιεράπετρα, μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή σύγχρονης και εντατικής καλλιέργειας και βλέποντας τις επιπτώσεις της χρήσης χημικών και μη φυσικών μεθόδων, πολύ γρήγορα το ενδιαφέρον μου στράφηκε σε πιο εναλλακτικούς και φυσικούς τρόπους καλλιέργειας.

Όντας και ο ίδιος αγρότης απ’ όταν μπορώ να θυμηθώ τον εαυτό μου, ζώντας κάθε χειμώνα μέσα στους οικογενειακούς μας ελαιώνες, σε ένα υπέροχο φυσικό τοπίο, συνειδητοποίησα πόσο σημαντικό ρόλο παίζει στην ψυχοσύνθεσή μας η ενασχόληση με την φύση, και αργότερα, ότι η επαφή με τη γη θα μπορούσε να είναι η αφετηρία επαγγελματικής δημιουργίας με την παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδου, ενός προϊόντος που για χιλιάδες χρόνια θρέφει και προάγει την υγεία των λαών που έχουν την τύχη να το διαθέτουν.

Η προοπτική και η έμπνευση ήρθαν μπροστά μου, όταν βρέθηκα σε ένα 10ήμερο σεμινάριο περμακουλτούρας στην οικο-κοινότητα Free & Real στην βόρεια Εύβοια, όπου ανακάλυψα έναν εντελώς διαφορετικό και βιώσιμο τρόπο καλλιέργειας καθώς και έναν τρόπο ζωής που σέβεται τον άνθρωπο αλλά και την φύση. Ο συνδυασμός με ένα δεύτερο σεμινάριο πάνω στην φυσική δόμηση, ήταν αρκετός ώστε να γεννηθεί η σπίθα για κάτι διαφορετικό.

Αφήνοντας την ζωή στην Αθήνα έπειτα από εφτά χρόνια και βρίσκοντας συνοδοιπόρο και κοινωνό των ιδεών μου την μεγάλη μου αδερφή, τη Χριστίνα, μπήκε στα σκαριά το taxidi olive farm. Ένα ταξίδι με αφετηρία τον τόπο που μας έθρεψε, την αρχαία γη της Ζάκρου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο